.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:. درباره وبلاگ آخرین مطالب آرشیو وبلاگ صفحات وبلاگ
سه شنبه 90 شهریور 22 :: 1:50 صبح :: نویسنده : محسن قاری
دادستان تهران:/کامل/ نشست خبری دادستان عمومی و انقلاب تهران عصر دوشنبه 21 شهریورماه در دادسرای مرکز برگزار شد... به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس جعفری دولتآبادی در این نشست، یکی از سیاستهای مهم و اساسی قوه قضاییه را در ارتباط با جرایم مهم، سرعت، قاطعیت و دقت در رسیدگی عنوان کرد و گفت: از جمله پروندههایی که دادستانی تهران ظرف ماه گذشته به طور مرتب و منظم آن را پیگیری میکرد، جنایتی بود که در پل مدیریت رخ داد. این جنایت بهشدت وحشیانه بود که با ضربات متعدد چاقو انجام شد؛ به طوری که مردمی که در آنجا حضور داشتند دچار وحشت شده بودند. در پی وقوع این حادثه، دادستانی بلافاصله با اعزام بازپرس به محل وقوع حادثه آن را پیگیری کرد. این حادثه در 15 تیرماه رخ داد که حکم این فرد، فردا پس از طی تمام تشریفات قانونی اجرا میشود.
وی ادامه داد: یکی از کارهای خوبی که در این پرونده انجام شد و من وظیفه خود میدانم که از دادسرا، دادگاه کیفری استان و بهویژه قضات عالیرتبه دیوان عالی کشور بابت آن تشکر کنم، این است که ظرف مدت کوتاهی به این پرونده رسیدگی شد و حکم صادره در مرجع عالی مورد تجدیدنظر و تایید قرار گرفت. چنین رسیدگیهایی یک پیام بسیار روشن دارد و آن این است که دادستانی و قوه قضاییه در برخورد با مجرمان خطرناک و حرفهای و کسانی که امنیت روانی و جانی افراد را به خطر میاندازند، در سریعترین زمان ممکن اقدام میکند و احکام این قبیل افراد با رعایت مقررات و انجام تحقیقات دقیق بهسرعت اجرا خواهد شد.
دادستان تهران افزود: ذکر این نکته ضروری است که در این پرونده چون حق قصاص مطرح است، اولیای دم میتوانند از این حق استفاده کنند و این حق طبق شرع برای اولیای دم وجود دارد.
جعفری دولتآبادی در رابطه با اجرای حکم متهمقتل دکتر سرابی نیز اظهار کرد: پرونده دیگر که مورد بررسی قرار گرفته است، پرونده قتل دکتر سرابی است که این پزشک روز 31 شهریور سال گذشته به قتل رسید و متهم آن بعد از مدتی بازداشت شد و مورد محاکمه قرار گرفت.
وی از اجرای حکم قصاص متهم قتل دکتر سرابی در هفته آینده خبر داد.
دادستان تهران درباره علت طولانی شدن رسیدگی به این پرونده خاطرنشان کرد: طولانی شدن رسیدگی به این پرونده یک مقداری مربوط به دستگیری متهمان و تحقیقات پزشکی قانونی و رسیدگی در دادگاه کیفری و دیوان عالی کشور بود. در حال حاضر اولیای دم تقاضای قصاص دارند که امیدواریم این حکم نیز اجرا شود. جعفری دولتآبادی تاکید کرد: پیام دستگاه قضایی، رسیدگی سریع و فوری به این نوع پروندهها و اجرای قاطع و فوری احکام قطعی است.
وی در ادامه این نشست خبری از ممنوعیت انتشار آگهیهای تبلیغاتی کالاهای ایرانی و خارجی توسط شرکتهای داخلی در رسانههای ماهوارهای فارسیزبان خبر داد و گفت: کسانی که از طریق تلفن یا ارسال تصویر در این شبکهها تبلیغ کنند از طریق پلیس و قوه قضاییه با آنان برخورد خواهد شد.
دادستان تهران همچنین به برگزاری جلسه محاکمه دو جاسوس سرویس اطلاعاتی اسرائیل اشاره کرد و گفت: این دو نفر در سال 88 دستگیر و به اتهام محاربه محکوم شده بودند. پرونده آنان به دلیل نقص تحقیقات از سوی دیوان عالی کشور به دادگاه بدوی ارجاع داده شد که مجددا روز شنبه با حضور نماینده مدعیالعموم و وکلای آنان به پروندهشان رسیدگی شد و در صورت صدور حکم حتما اطلاعرسانی لازم صورت خواهد گرفت.
جعفری دولتآبادی ادامه داد: اتهام این دو نفر جاسوسی به نفع رژیم صهیونیستی، فیلمبرداری از اماکن حساس نظامی، سفر به مناطقی که طبق قانون جرم است و اخذ مال نامشروع از سرویس اطلاعاتی اسرائیلی است.
وی به محاکمه دو نفر از متهمان جریان خاص نیز اشاره کرد و افزود: این دو نفر به اتهاماتشان اقرار کرده و پذیرفتهاند که در حوزههای مالی کارهای خلافی را انجام دادهاند؛ البته رسیدگی به پرونده آنان ادامه دارد.
دادستان تهران همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با پرونده بیماران رها شده اظهار کرد: این پرونده 11 متهم داشت که در جلسه رسیدگی احکام 10 نفر صادر شد و طی آن این 10 نفر به حبس و جزای نقدی محکوم شدند. همچنین کلیه محکومان از ادامه فعالیت استخدامی در تهران به مدت یک سال منع شدند.
جعفری دولت آبادی با بیان اینکه نمیتوانیم اسامی محکومان را منتشر کنیم، یادآور شد: دادگاه حکم همه محکومان به جز متهم ردیف یازدهم را صادر کرده و در صورتی که این حکم در دادگاه تجدید نظر قطعی شود، حتما اجرا خواهد شد. علاوه بر این دادگاه اعلام کرده که رسیدگی به وضعیت یکنفر باقیمانده از این پرونده ادامه دارد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با فردی به هویت «ح.م.ک» که گفته میشود به التهابآفرینی در بازار ارز متهم است، گفت: پرونده این فرد در دادسرای جرایم رایانهای مفتوح است. این فرد با قرار وثیقه آزاد شده اما بعد از اتمام تحقیقات در دادسرا پرونده به دادگاه خواهد رفت.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی در رابطه با آتشسوزی در بازار تهران نیز اظهار کرد: این حادثه بهدلیل تراکم صنفهای پارچهفروشی و فشردگی این اصناف در منطقه باغ سپه سالار رخ داده است؛ البته این آتشسوزی طبق گزارشهایی که به ما رسیده عمدی نبوده است اما به هر حال تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به سوالی در رابطه با اعلام جرم دادستانی علیه مداحان و تشکیل جلسه با قالیباف نیز تصریح کرد: جلسات با قالیباف هنوز برگزار نشده البته بازپرس تحقیقات مقدماتی را انجام داده است. در مورد مداحان پرونده کماکان مفتوح است و به شکایتهایی که مطرح شد، رسیدگی میشود و طبیعتا رسیدگی به این پروندهها کمی طولانی است.
وی در رابطه با بحث ارجاع پروندههایی نظیر آتشسوزی به دادسرای جنایی گفت: حوادث غیر عمدی به طور مرتب در شهر تهران رخ میدهد. حوادثی مثل گازگرفتگی و ریزش ساختمانها، از این دست هستند. شاید منطقی بود که همه حوادث در دادسرای جنایی رسیدگی شود اما به لحاظ گستردگی این امکان وجود ندارد.
دادستان تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر نحوه برخورد با کسانی که باعث ایجاد رعب و وحشت میشوند، اظهار کرد: طبق دستورالعملی که در 15 بندصادر شد، مقرر کردیم در کلیه مواردی که شامل اقدامات خطرناک نظیر مزاحمت نوامیس، ایجاد رعب و وحشت و ... است، پرونده به دادسرای شهید مقدس ارسال شود؛ البته طبق گزارشهای مردم و مطبوعات، میزان وقوع این جرایم نسبت به گذشته کمتر شده است.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به سوالی در رابطه با توقیف روزنامه روزگار و مجله شهروند امروز و وضعیت روزنامه ایران نیز گفت: در مورد روزنامه ایران که ما نسبت به ضمیمه خاتون کیفرخواست صادر و آن را به دادگاه مطبوعات ارسال کردیم و باید منتظر محاکمه باشیم. در مورد هفته نامه شهروند امروز نیز که هیات نظارت آن را توقیف کرده بود، دادستانی هم به لحاظ مطالبی که در این نشریه به کار رفته بود، اعلام جرم کرد. کار خلاف قانونی که صورت گرفته بود، این بود که دوباره این هفتهنامه منتشر شده بود و طبق درخواست وزارت ارشاد، دادستانی شب گذشته نسبت به جمعآوری آن دستور داد و کلیه نسخی که از این مجله در دکهها بود جمع شد. این در حالی است که دادستانی قبل از توقیف این مجله توسط هیات نظارت، اعلام جرم کرده بود.
دادستان تهران در ادامه به آزادی محمدشریف ملکزاده اشاره کرد و گفت: این فرد هفته گذشته با قرار وثیقه آزاد شده اما پروندهاش همچنان مفتوح و در حال بررسی است.
وی افزود: در مورد روزنامه روزگار هم به لحاظ مطالبی که بر خلاف منافع ملی ایران در آن درج شده بود، دادستان تهران نسبت به توقیف آن اقدام کرد. در همین راستا هفته گذشته جلسه خوبی با همه دستاندرکاران رسانهها داشتیم که در این جلسه سیاستهای دادستانی و مسئولان یک بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت. ما بارها گفتهایم در عین حال که به آزادی مطبوعات طبق قانون اعتقاد داریم، معتقدیم که مطبوعات باید در چهارچوب قانون انجام وظیفه کنند و اگر رسانهها، سایتهای خبری، مطبوعات، وبلاگها و ... از این چهارچوب خارج و جرمی مرتکب شوند، علاوه بر اقدامات نظارتی سازمانهای مرتبط حتما دادستانی نیز اعلام جرم میکند. اعلام جرمی هم که علیه روزنامه روزگار و شهروند امروز شد، نمونه ای از این اقدامات بود و این سیاستها حتما ادامه خواهد یافت.
دادستان تهران ادامه داد: ما در عین حال که به نقش مطبوعات اعتقاد داریم، بر این عقیدهایم که مطبوعات نباید در حوزههای جرم، سیاهنمایی و انتشار اخبار خلاف، بزرگنمایی مسائل ریز و آنچه در قانون مطبوعات و در حدود مطبوعات تاکید شده که میتوان آنها را در سه حوزه مبانی دینی، اسرار مملکتی و منافع و امنیت ملی ایران خلاصه کرد،بدون مبنا ورود پیدا کنند زیرا در غیر اینصورت حتما باید منتظر واکنش دادستانی باشند.
جعفری دولتآبادی در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده ضاربان خلیلی و فروزش نیز اظهار کرد: در ارتباط با پرونده خلیلی همانطور که قبلا گفتیم ایشان جراحی انجام دادهاند و منتظریم وضع مصدوم بهتر شود تا بتواند صحبتهای خود را به قاضی منتقل کند اما در این زمینه هر پنج متهم بازداشت هستند. در مورد آقای فروزش هم که کیفرخواست صادر شده و پرونده به دادگاه رفته است و باید منتظر محاکمه متهمان باشیم.
وی یادآور شد: در مورد بحث پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه معاونت پیشگیری از جرم تشکیل شده که کارهای مطالعاتی و کاربردی زیادی انجام میدهد اما آنچه که ما در ستاد جرایم خاص روی آن کار میکنیم در دو حوزه پیشگیرانه و مقابلهای است. از جمله در همین بحث رسانهها این تز را مطرح کردیم که جاهایی یک تذکر میتواند جلوگیری از یک جرم کند. برای نمونه هیات نظارت میتواند به رسانههایی که از مسیر قانون خارج میشوند تذکر دهد. ما معتقدیم که هزینههای پیشگیری از جرم هم برای نظام ما موثر است هم هزینههای ما را در بخش مقابله کاهش میدهد؛ البته جا افتادن فرهنگ پیشگیری از جرم به طور آکادمیک زمان زیادی میبرد اما در این زمینه ما هم اعتقاد داریم و هم عمل میکنیم.
به گزارش ایسنا، خبرنگاری از اقدامات جعفری دولتآبادی به عنوان سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه در رابطه با انتشار مجلاتی که روی جلد آنها عکس زنان وجود دارد، سوال کرد که وی پاسخ داد: دادستانی تمام رسانهها را در حد امکان خودش بررسی میکند. در همین شش ماه گذشته علیه تعداد زیادی از رسانهها اعلام جرم کردیم و به بعضیها تذکر دادیم. در هفته گذشته هم یکی از مطبوعات در دادگاه محکوم شد و چون حکم قطعی نشده اسم آن را نمیبرم ولی ما مرتبا رصد میکنیم و حتما تذکرات ما بیشتر از اعلام جرمها است.
وی ادامه داد: من یک بار دیگر از رسانهها میخواهم که فصل مربوط به جرایم و رسالت مطبوعات را به دقت بخوانند، در این مسیر حرکت کنند و مطمئن باشند که دادستانی وظیفه دارد اگر جرمی در حوزه مطبوعات رخ داد نظارت کند و این کار به دقت انجام میشود. منتها ما برخی مسائل را عنوان نمیکنیم به خاطر اینکه فضا را تیره نشان ندهیم وگرنه وظیفه دادستانی اعلام جرم است.
دادستان تهران همچنین در پاسخ به این سوال که آیا پرونده جدیدی در حوزه زمینخواری وجود دارد، گفت: گزارشهایی در ارتباط با بحث لواسان به ما رسیده که این را به شورای حفاظت از حقوق بیتالمال ارجاع دادهایم و در جلسه ستاد جرایم خاص زمینخواری به آن رسیدگی خواهد شد. موضوع مطلب : قوه قضاییه - مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه (129) پیوندهای حقوقی لوگو آمار وبلاگ
پیوندها
|
||